Wat is de invloed van COVID-19 op het posten van vacatures?

Vorige week kwamen we met een post over de gevolgen van COVID-19 op het posten van vacatures. Inmiddels zijn we een week verder, hebben we meer data uit zowel ons Platform Jobmarketing als Jobposting verzameld, en komen we zoals beloofd met een update. 

In onderstaande grafieken zien we het aantal nieuwe vacatures per dag in Nederland van de afgelopen drie weken. De week van 27 febr - 04 mrt (oranje) is voor de COVID-19 maatregelen, groen geeft de week weer waar de eerste maatregelen werden genomen, en blauw de afgelopen week. We zien hier het effect van de ‘Corona crisis’ sinds vorige week donderdag. Vooral in de laatste week zien we een kleine afname in het aantal nieuwe vacatures per dag (links).

Rechts zien we het gemiddelde percentage van verschillen in aantal nieuwe vacatures. De stijgende cijfers in het weekend laten een algemene tendens zien. Verder zien we kleine daling van gemiddeld tussen de 5 en 15% in het aantal vacatures. In Nederland lijkt het tot dusver allemaal nog een beetje mee te vallen.

Deze grafieken zijn tot stand gekomen met behulp van o.a. de data van ons Platform Jobmarketing. Vind je dit soort informatie interessant, volg ons dan op LinkedIn. We zullen regelmatig interessante informatie delen.. Heb jij een suggestie of wil je graag dat we iets voor je uitzoeken? Laat het ons weten via marketing op ingoedebanen punt nl.