Lichte stijging in aantal geposte vacatures t.o.v. vorige week

De afgelopen weken delen wij steeds meer data uit zowel ons Platform Jobmarketing als uit onze Jobposting tool. In tijden van deze ‘coronacrisis’ zijn deze cijfers zeer relevant. 

Vorige week zagen we een daling in het aantal geposte vacatures ten opzichte van de weken voor de maatregelen vanuit de regering.

Deze week lijkt er echter een voorzichtige kentering zichtbaar, ten opzichte van de week ervoor. Het aantal vacatures wat gisteren (maandag 30 maart) gepost is, is meer dan vorige week maandag en de maandag daarvoor. Ook zien we vanaf afgelopen vrijdag een lichte stijging van gemiddeld 20% in het aantal vacatures ten opzichte van vorige week. Het is te vroeg voor conclusies, maar het lijkt erop dat het aantal geposte vacatures stabiliseert. Nog wel op een, voor deze tijd van het jaar, laag niveau.
 

Deze grafieken zijn tot stand gekomen met behulp van o.a. de data van ons Platform Jobmarketing. Vind je dit soort informatie interessant, volg ons dan op LinkedIn. We zullen regelmatig interessante informatie delen.. Heb jij een suggestie of wil je graag dat we iets voor je uitzoeken? Laat het ons weten via marketing op ingoedebanen punt nl.