Hoe werken onze collega's vanuit huis? (deel 3)

Hoe werken onze collega’s van IGB vanuit huis? Lees het verhaal van onze collega Peter Beernink van Development.

Mijn werkdag ziet er niet heel anders uit dan op kantoor. Ik begin wel iets eerder, maar verder lunch ik op hetzelfde tijdstip en maak ik daarna even een wandeling in mijn eentje. Op kantoor lopen we na de lunch ook altijd even rondje buiten. Ik merk wel dat ik iets minder makkelijk te motiveren ben in mijn eentje dan wanneer we lopen met de groep, maar ik probeer wel zoveel mogelijk de ritmes van kantoor aan te houden. Zo houd ik tenminste nog een beetje het idee van de dagen.Het grote verschil met op kantoor werken is dat ik mijn collega’s niet zie. Vooral de overige collega’s waar je niet direct contact mee hebt, bijvoorbeeld Sales, spreek ik nu niet. Dat vind ik wel jammer, ik mis het sociale en de gesprekjes tussendoor die even niet over werk gaan. Je zit toch een beetje in je eigen bubbel. Thuis zit ik op zolder te werken en mijn vrouw in de woonkamer, zo zitten we elkaar niet in de weg als we telefoontje o.i.d. moeten plegen. 

Wel heb ik gelukkig dagelijks contact met rest van het development team. We zijn achter de schermen druk bezig met de ontwikkelingen van ons Jobmarketing platform. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het inzichtelijker maken van behaalde resultaten in bepaalde periode. Zodat het aantal resultaten in bepaalde periode ten opzichte van het totale resultaat nog duidelijker te onderscheiden zijn. Daarnaast lopen de integraties ook gewoon door zoals gewoonlijk.