Haal het maximale uit uw eigen kandidaten-database met MatchExtra

  • InGoedeBanen.nl

Veel van onze klanten hebben hun eigen database met CV’s. De spreekwoordelijke kaartenbak komt inmiddels vrijwel niet meer voor maar de manier waarop databases zijn opgebouwd is nog altijd erg divers. Soms wordt gebruik gemaakt van een eigen database (bijvoorbeeld in Excel), maar meestal wordt gebruik gemaakt van een ATS dat natuurlijk veel meer functionaliteiten biedt. Welke vorm ook van toepassing is: het zoeken van kandidaten levert niet altijd het gewenste resultaat op. Daardoor wordt niet altijd optimaal gebruik gemaakt van het grote potentieel van de eigen kandidatendatabase, en dat is eigenlijk een vorm van kapitaalvernietiging..

Daarnaast wordt het zoeken van kandidaten bij een actuele vacature steeds vaker uitgebreid met het zoeken van openstaande vacatures voor een interessante kandidaat. Voor een combinatie van beide methoden is de module MatchExtra binnen InGoedeBanen.nl een uitstekende oplossing. We kiezen er bewust voor om hiervoor gespecialiseerde software van externe aanbieders te gebruiken.

Gebruik makend van de techniek van Textkernel kan er binnen InGoedeBanen.nl ‘Bi-directioneel’ worden gematchd. Uw vacatures kunnen met de semantische zoekmethodologie van Textkernel worden gematcht met externe CV’s of (optioneel) met uw eigen Kandidatendatabase. Daarnaast is het mogelijk om geschikte actuele vacatures te vinden voor kandidaten uit uw eigen database.

illustratie-match-extra

MatchExtra:

  • Maakt gebruik van semantische zoektechnologie: ‘vinden wat u bedoelt’ i.p.v. ‘vinden wat u zoekt’;
  • Ontsluit de totale potentie van uw eigen CV-database, “uw verborgen kapitaal”;
  • Kan ook een archief van CV’s (in bijv. mailboxen) koppelen en zo veiligstellen in de ‘Cloud’. Zo verdwijnen deze CV’s niet bij een evt. vertrek van een medewerker (optioneel);
  • Matcht uw vacatures met externe kandidaten;
  • Matcht uw vacatures met uw kandidatendatabase (optie);
  • Matcht externe kandidaten met uw eigen vacatures;
  • Matcht uw eigen kandidatendatabase met uw eigen vacatures (optie);
  • Matcht externe vacatures met externe kandidaten.

In vrijwel alle gevallen is het mogelijk uw kandidatendatabase eenmalig te laten indexeren en op te nemen in de Match!-database. Het is in bepaalde gevallen zelfs mogelijk een actieve koppeling te maken met uw ATS waardoor nieuwe CV’s kunnen worden toegevoegd aan uw bestaande database in uw ATS.

Wilt u weten wat MatchExtra voor uw organisatie kan betekenen? We laten het u graag zien. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager of bel 050-3186823.