Effecten van Corona op CPA

Wat doet de Corona-crisis met de CPA (Cost Per Applicant)? De afgelopen weken zagen we al dat het aantal vacatures terugliep. De afgelopen week leek er (gelukkig) een kentering zichtbaar. Op zich is het heel logisch dat het aantal geposte vacatures tijdens zo'n periode terugloopt. Maar heeft de huidige situatie ook zichtbare gevolgen voor de resultaten van vacatures die nog wel worden gepost? 

De eerste cijfers wijzen daar wel op. De meest zuivere (meetbare) graadmeter op dit vlak is op dit moment het CPA (Cost Per Applicant). In vrijwel alle functiegroepen is op dit moment een neerwaartse trend waarneembaar. 

Zorgfuncties: CPA stijgt met >50%

De uitzondering op die neerwaartse trend zijn functies in "Healthcare and Social Services".  Daar stijgt de CPA juist sterk. Gezien de huidige medische situatie is dat volkomen verklaarbaar. De druk om medewerkers voor ziekenhuizen en ander medisch (ondersteunend) personeel te vinden is erg hoog op dit moment. En dat lijkt zich direct te vertalen in een CPA die soms wel 50% hoger is dan een aantal weken geleden.

Overige functiegroepen: soms zelfs halvering CPA

In alle andere functiegroepen is de afgelopen weken het CPA sterk gedaald, soms zelfs met zo'n 50%. De economie in veel sectoren langzaam stil. Ook veel bedrijven op of rond de recruitmentmarkt verlagen tijdelijk hun budgetten. 

Maar er zijn er op dit moment ook een aantal signalen dat deze lage CPA een aantal bedrijven juist tot extra investeren in goede kandidaten lijkt aan te zetten. Niet alleen om vacatures direct te vervullen, maar ook alvast voor vacatures die ongetwijfeld in de nabije toekomst weer zullen ontstaan.

Deze grafieken zijn tot stand gekomen met behulp van o.a. de data van ons Platform Jobmarketing. Vind je dit soort informatie interessant, volg ons dan op LinkedIn. We zullen regelmatig interessante informatie delen.. Heb jij een suggestie of wil je graag dat we iets voor je uitzoeken? Laat het ons weten via marketing op ingoedebanen punt nl.