Aantal nieuwe vacature-plaatsingen: stabilisatie na snelle daling in de afgelopen 2 maanden

De afgelopen weken delen wij steeds meer data uit zowel ons Platform Jobmarketing als uit onze Jobposting tool. In tijden van deze ‘coronacrisis’ zijn deze cijfers zeer relevant. 

In onderstaande grafiek zien we de geposte nieuwe vacatures in Nederland vanaf eind februari tot heden. Het gaat hierbij dus niet om herplaatsingen of wijzigingen. Rond de datum van de eerste maatregelen half maart, is een duidelijke daling te zien in het aantal geposte vacatures. 

Daarna is vanaf eind maart een stabilisatie te zien (met af en toe een lichte stijging ten opzichte van de week ervoor). 

Deze grafieken zijn tot stand gekomen met behulp van o.a. de data van ons Platform Jobmarketing. Deze post is onderdeel van eens serie posts over de impact van Corona op het aantal vacatures, toe/afname van het CPA, verschil tussen branches etc. Volg ons op Linkedin om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen.

Heb jij een suggestie of wil je graag dat we iets voor je uitzoeken? Laat het ons weten via marketing op ingoedebanen punt nl.